FAQ

Hoe lang blijven de paarden tattoos zitten? 
Tattoos die met de lijm van Glamourati zijn gemaakt blijven zeker 48 uur mooi wanneer er voorzichtig mee wordt omgegaan. Zorg dat de tatoo droog blijft (breng hem bij voorkeur aan op een plek waar het paard weinig zweet) en laat je paard even niet rollen. Wanneer de tattoo droog is kun je rustig een deken opgooien. We raden wel aan om de tattoo na 48 uur te verwijderen om irritatie te voorkomen.

Kunnen de tattoos op alle paarden gebruikt worden? 
Op kortharige, geschoren en warm/volbloedpaarden worden de beste resultaaten behaald maar ze kunnen op alle vachtlengtes worden aangebracht. Wel belangrijk: zorg dat de vacht vrij is van verzorgings- of glansmiddelen. Wanneer het paard geschoren is kun je het beste even 5-6 dagen wachten zodat er weer wat haar is aangegroeid en de lijm op de vacht komt in plaats van op de huid.

 Zijn de tattoos veilig? 
Glamourati heeft de veiligheid van zijn producten zeer serieus genomen. Maandenlang is er onderzoek gedaan en getest totdat ze zeker wisten dat de glitters, stencils en lijm veilig zijn. De glitter is van zeer hoge kwaliteit zonder scherpe stukjes zoals je nog wel eens tegen komt bij goedkopere glitters. De lijm is op waterbasis en niet giftig. In overleg met diverse dierenartsen zijn de producten van Glamourati veilig bevonden. Wel raden we aan om de tattoos na 48 uur te verwijderen om eventuele irritatie te voorkomen.

Is het makkelijk om een tattoo aan te brengen? 
Jazeker! Door de hoge kwaliteit van de Glamourati stencils is het zeer makkelijk om supermooie tattoos te maken. Je plakt het stencil op je paard, brengt wat adhesive aan en vervolgens dep je de glitters erop. Hierna alleen nog het stencil er afhalen en klaar is je tattoo!

Hoeveel tattoos kun je maken met een potje Glamourati adhesive?
Met een potje van 50ml kun je 20-25 small tattoos maken en ongeveer 20 medium tattoos. In de starterskit vind je dezelfde potjes adhesive alleen zit hier 25ml in, dit is genoeg voor ongeveer 10 small tattoos.

 Hoe krijg ik de tattoo weer van mij paard? 
De Glamourati glitter tattoos kunnen eenvoudig worden afgewassen met (warm) water en een spons of borstel.

Kunnen de Glamourati stencils vaker dan 1x gebruikt worden? 
Eigenlijk niet. Doordat de stencils op je paard kleven krijg je hele scherpe tattoos maar het kleefeffect is gelijk voor een groot deel weg wanneer je hem weer van je paard afhaalt. We weten uit ervaring dat -wanneer je een betrekkelijk eenvoudig stencil hebt- het eventueel mogelijk is om 2 of 3 paarden achter elkaar te doen met hetzelfde stencil maar het wordt lastig om het nog echt mooi te krijgen. Je kunt uiteraard wel gewone quartermarkers gebruiken, we hebben zelf goede ervaringen met de stencils van Sjablonen4you en dan in de dikte Mylar 0.2mm. Deze kun je op je paard plakken met bijvoorbeeld afplaktape, wanneer je heel secuur bent dan kun je hier ook mooie resultaten mee behalen.

Kun je de Glamourati tattoos ook op honden gebruiken?
In principe zou dit geen probleem zijn, je hebt echter goeie kans dat je hond er aan gaat likken en dat lijkt ons weer niet zo'n goed idee. Vandaar dat we het afraden om de glitters op andere dieren te gebruiken.

Zijn de Epona Charms ook in andere kleuren te krijgen?
Jazeker! De Epona Charms kunnen helemaal naar wens voor je worden gemaakt. Zit jouw favoriete combinatie er niet bij neem dan zeker contact met ons op.